ASOCIJACIJA ZA UNAPREĐENJE ZDRAVLJA 
POČETNA O NAMA PROGRAMI GALERIJA KONTAKT

Projekat Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada i Asocijacije za unapređenje zdravlja "Buđenje dame" i "Rak debelog creva je izlečiv" realizovan je sa lokalnom zajednicom u MZ Paragovo,Ledinci, Jugovićevo,Nikola Tesla,Petrovaradin i Šangaj.
Edukovali smo žene pravilnoj tehnici za samopregled dojki i upoznali ih sa faktorima rizika koji povećavaju rizik za nastanak raka dojke i raka debelog creva.
Republička stručna komisija za podršku onkološkim pacijentima u okviru svoje delatnosti je akreditovala “Dobra komunikacija za pacijente”  kurs kod Zdravstvenog saveta sa ciljem da se poboljša komunikacija sa pacijentima u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije.
Za sve zdravstvene ustanove prvi kurs će se održati u Novom Sadu, 30.11.2018. godine od 12 časova u amfiteatru JP “SPENS“, Sutjeska br.2.Predavači su:
Prim. dr Đerđi Šarić, Predsednica NALOR-a OB Sombor (Nacionalna asocijacija lečenih od raka)
Dr Snežana Pantić-Aksentijević, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
Dr Maja Gulan, Udruženje „Jefimija“ i OB Užice
Doc. dr sci Tamara Кlikovac, Filozofski fakultet Beograd, katedra za psihologiju
Dr sci Biljana Zekavica, Republičko Ministarstvo za rad i socijalnu politiku
Spec. sms Vesna Imbronjev, Asocijacija za unapređenje zdravlja, Dom zdravlja “Novi Sad“

Sledeći kurs će se održati u februaru 2019. godine u Kragujevcu, zatim u Nišu i Beogradu.

1. i 2. septembra u Novom Sadu, u hotelu "Vojvodina", održan je seminar "Jačanje nacionalne asocijacije" koji su vodili treneri Novosadskog Humanitarnog Centra (NSHC), a u organizaciji Asocijacije za unapređenje zdravlja Novi Sad i Društva za borbu protiv raka iz Sombora
18.03.2017. TC "BIG" u Novom Sadu,
obeležavanje Nacionalnog dana borbe protiv raka dojki.

Sprovedene aktivnosti: edukacija žena za samopregled na modelu dojci i pregled Brest light lampom,dok su vredne studentkinje Farmaceutskog fakulteta odseka zdravstvene nege u Novom Sadu sugrađanima kontrolisali vrednost šećera u krvi, merili krvni pritisak,delile zdravstveni materijal i flašice vode koju je obezbedila kompanija "Minaqua".
20.marta se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Asocijacija za unapređenje zdravlja je tradicionalno obeležila sa akcijom "Cvet na dar"podelom hospitalizovanim ženama na Institutu Onkologije Vojvodine u Sremskoj Kamenici.
Skup je pozdravio ispred IOV direktor prof.dr Zoran Radovanović i glavna sestra Sandra Spahić.Ispred Asocijacije je predsednica Vesna Imbronjev pozdravila sve prisutne pacijentkinje ali i zaposlene koji su došli da podrže manifestaciju.Color press se uključio u manifestaciju donacijom časopisa "Lepota i zdravlje", i kremama, šamponima i dezodoransima za ulepšavanje svih dama koje su tog dana bile hospitalizovane na Institutu. Kompanija Minaqua se pobrinula da svi dobiju po flašicu vode a Asice su podelile narcise.
Borislava Perić Ranković naša paraolimpijska pobednica je pozdravila sve prisutne i naglasila koliko je značajno da svi zajedno učestvujemo u procesu lečenja i lekari, med.sestre,porodica i sva udruženja.
Glumica Jelica Brestovac je predstavila deo predstave "Tražim muža"od Duška Radovića i izmamila osmehe na lica kako pacijenata tako i zaposlenih koji su došli da podrže manifestaciju.
"Mnogo je malih stvari koje su vredne poštovanja. Malo je velikih stvari koje su vredne divljenja"Egipatska poslovica
21.09.2016. Beograd, učešće članice Asocijacije za unapređenje zdravlja dr Dragane Gazibare na tribini "Karcinom dojke u fokusu:od skrininga do savremenog lečenja"u organizaciji Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno" pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.
Izlagači na tribini su bile: Jasmina Lukić, dr sc.med.dr Zorica Tomašević,dr Snežana Pantić Aksentijević,prof dr Slađana Filipović i predstavnik Projektnog tima Kancelarije za međunarodnu saradnju Japana (JICA).
15.09.2016.Ministarstvo zdravlja Srbije- Kancelarija za medjunarodnu saradnju i Projektni tim iz Japana (JICA)za unapredjenje Nacionalnog programa za skrining raka dojke
25.03.2016. Beograd, Ministarstvo zdravlja Srbije i sastanak RSK za onkološke bolesnike.
Komisija je uvećana za člana spec.sms Vesnu Imbronjev, presednicu Asocijacije za unapređenje zdravlja iz Novog Sada i Joland Kororu iz udruženja roditelja dece obolele od raka "NURDOR".
Nacionalni dan borbe protiv raka dojki je 20.03.2016. obeležen podelom narcisa svim hospitalizovanim ženama na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici.
Asicama su pomogle volonterke studentkinje sa Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu.
Prvi dan proleća su obeležili na Institutu osmeh i poneka suza svih nas.

Svetski dan borbe protiv raka, 4.februar 2016. obeležen je tribinom "Život bez raka" na Visokoj strukovnoj školi za vaspitače u Novom Sadu.

 

Predavači su bili:

 doc dr Tihomir Dugandžija, IOV Sremska Kamenica

dr Ljerka Popov, DZ Novi Sad

 mr Dragan Ivanov, VSŠ za vaspitače

 spec.sms Vesna Imbronjev, Asocijacija za unapređenje zdravlja

Tribina je završena istinitom pričom lečene žene, "Buđenje dame", iz Asocijacije za unapređenje zdravlja Borjanke Tomić, koja je mnoge posetioce ostavila da odgovore na pitanje "Koliko vodim računa o sopstvenom zdravlju?"

 

Za kraj godine druženje u Pozorištu mladih u Novom Sadu 29.12.2015.na pozorišnoj predstavi"POTPUNO SKRAĆENA ISTORIJA SRBIJE" .

14.11.2015. MZ Salajka i realizacija projekta pod pokroviteljstvom Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada i Asocijacije za unapređenje zdravlja "Rak debelog creva je izlečiv" i "Buđenje dame"
Zahvaljujući Tamari Košević koja nam je donirala rukave za sprečavanje limfedema ruke posle operacije dojke, mnoge žene će uspeti da dođu do skupih rukava koji će im pomoći.
 Hvala Tamara!
Projekti "Buđenje dame " i "Rak debelog creva je izlečiv"u saradnji sa Upravom za zdravstvo Grada Novog Sada je realizovan u MZ u Sremskoj Kamenici 17.10.2015.
Postavljena ružičasta vrpca za 24.oktobar 2015, Svetski dan borbe protiv raka dojke
22.10.2015. u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata je održana tribina "Život sa rakom" sa temom "Limfedem ruke, komplikacija posle operacije raka dojke"
Skup je polazdravio direktor ZZZS prof.dr med Veselin Dickov i zaželeo dobrodošlicu u njihovu ustanovu.
prim dr Djerdji Šarić, predsednica NALOR-a je dala uvodnu reč o značaju prava pacijenata.
Predavači su bili: prof dr med.Svetlana Popović- Petrović sa Instituta onkologije Vojvodina, Sr.Kamenica, prim.mr.dr Željko Kanjuh iz Rehabilitacionog centra "dr MIroslav Zotović" iz Beograda iTamara Košević Lymphoedema Specialist/Specialist App.Physiotherapist iz Londona.
Asocijaciji za unapređenje zdravlja je g.đica Tamara Košević uručila 150 kompresivnih rukava za naše članice koje imaju potrebu za nošenjem tih rukava.
predsednica Asocijacije za unapređenje zdravlja
Vesna Imbronjev
11.06.2015. Hotel "Omorika" u Kaću i edukacija žena (i prisutnih muškaraca) pravilnoj tehnici za samopregled dojki.

 

15.februar Svetski dan borbe protiv raka kod dece 

15.02.2015.godine na Trgu Slobode u Novom Sadu od 12-13h u organizaciji NURDOR-a su srca novosađanki i novosađana kucala samo za male ljude obolele od raka.

Šareni baloni su poleteli u 13h u nebo sa porukom ljubavi, ohrabrenja i podrške svoj deci oboleloj od raka ali i njihovim roditeljima.

Članicama Asocijacije za unapređenje zdravlja  u ovom pružanju podrške NURDOR-u su se priključile i učenice MST IV1 razreda privatne medicinske škole „Dositej Obradović” u Novom Sadu. Humanost se nosi u srcu i pokazuje na delu kroz rad medicinske sestre i lekara koji se bore za zdravlje naših mališana. Uključivanje volontera/ki budućih medicinskih sestara i lekara u ovakve aktivnosti doprinosi njihovoj boljoj empatiji.
4.02. 2015. SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Svetski dan borbe protiv raka Asocijacija za unapređenje zdravlja je obeležila javnom tribinom “ŽIVOT BEZ RAKA” u amfiteatru Visoke strukovne škole za vaspitače u Novom Sadu sa početkom u 18h.

Preko 100 zainteresovanih sugrađana je uživalo u jednoj lepoj interaktivnoj tribini gde su mogli da čuju i razjasne sve nedoumice u razgovoru sa d r.med Oliverom Ivanov sa IOV Sr.Kamenica, dr.spec ginekolog Ljerka Popov iz DZ “Novi Sad”, mr dr med.spec internista Dragan Ivanov, iz Udruženja “EDEN” i profesora zdravstvenog vaspitanja sa VSŠ za vaspitače, spec.sms Vesna Imbronjev, iz DZ “Novi Sad” i Asocijacije za unapređenje zdravlja i lečene žene iz Asocijacije za unapređenje Borjanke Tomić.

Projekat "Bezbedna ljubav" Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada i Asocijacije za unapređenje zdravlja Novi Sad je realizovan u srednjim školama ETŠ"Mihajlo Pupin", Ekonomska škola"Svetozar Miletić" i SMŠ"Dositej Obradović" kao i na 3 fakulteta: "PMF","FTN"i "FEPPS" Projekat "Buđenje dame" Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada i Asocijacije za unapređenje zdravlja Novi Sad je realizovan u 8 mesnih zajednica opštine Novi Sad: Begeč, Futog, Petrovaradin, Ledinci,  Sr.Kamenica, MZ"Ivo Andrić", i MZ "Nikola Tesla-Telep"
PROJEKAT "ZDRAVKA 2014"

18.10.2014. MILION RAZLOGA ZAŠTO ŽELIM SVET UZ TEBE, BEOGRAD

Glob-athon:Šetnjom do okončanja raka kod žena u prvoj ikada štafeti za ginekološke karcinome u nedelju, 28. septembra 2014. g. 

PRVA GODIŠNJICA  postojanja i rada Asocijacije za unapređenje zdravlja, Novi Sad.29.07.2014.

Link medija:  http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/tumor-leci-prevencija_506751.html